Posted on

Mangel på magnesium og depressive symptomer

Mangel på magnesium og depressive symptomer

Magnesium kan ha en gunstig virkning på depressive symptomer. Ikke alle mennesker som sliter med depresjon har magnesiummangel, men de som har det, kan ha nytte av tilskudd med magnesium viser en ny randomisert dobbelt-blind placebo kontrollert studie.

Magnesium er et mineral som fungerer som en kofaktor (en nødvendig hjelp) for mange enzymer, og er viktig for forbrenning av karbohydrater, signaloverføring i nervesystemet og regulering av muskelaktivitet. Magnesium kan ikke dannes i kroppen og må dermed tilføres via kostholdet vårt. Tegn på magnesiummangel kan være muskelkramper, muskelsvakhet, depresjon, høyt blodtrykk, hjerterytmeforstyrrelser, diabetes og tretthet.

Daglig inntak av 500 mg magnesium (oksid) tabletter i mer enn 8 uker til pasienter med depresjon og lav magnesium, ga signifikant bedring av depresjonsstatus og magnesiumnivået hos pasientene. Forfatterne bak studiet anbefaler å måle magnesium for å avklare eventuell mangel på magnesium hos pasienter med depresjon for på den måten å kunne gi anbefaling om tilskudd.

Les mer om studiet: Effect of magnesium supplementation on depression status in depressed patients with magnesium deficiency

Lab1 Symposium 2017

Legg igjen en kommentar